Quantibus sluit aan op kwaliteitsverbetering in de bouwsector!

De overheid en grote marktpartijen zijn het erover eens dat de bouwsector toe is aan een flinke inhaalslag als het gaat om de verbetering van de kwaliteit van geleverde bouwprestaties en het stimuleren van een efficiënte samenwerking binnen de branche. Een lastige opgave, waarbij zelfs kan worden gesproken over een noodzakelijke cultuuromslag, maar waarmee met de recente opening van de Bouwcampus en de aankomende invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen al een goed begin is gemaakt. Quantibus deelt deze visie en gaat daarom de uitdaging aan om in samenwerking met vooruitstrevende bouwpartijen een omgeving te creëren waar bouwend Nederland samen werkt aan een continue verbetering van de sector.

Quantibus
Quantibus is een digitale ontmoetingsplaats waar opdrachtgevers hun bouwpartners kunnen vinden en de geleverde bouwprestaties kunnen beoordelen. Het platform, geïnspireerd op succesvolle websites als TripAdvisor en Zoover uit de reisbranche, wil door het delen van ervaringen een proces in gang zetten waardoor bouwbedrijven zichzelf kwalitatief gaan verbeteren en waarbij de samenwerking steeds transparanter wordt. Uiteindelijk moet dit leiden tot een verbetering van de kwaliteit, reputatie en efficiëntie van de gehele bouwsector.
 
“Vorig jaar werd door middel van crowdfunding genoeg geld ingezameld om te kunnen starten met Quantibus. Dat laat zien dat er vanuit de markt sterk behoefte is aan een dergelijk platform en daarnaast sluit het concept naadloos aan op de oproep naar meer kwaliteit en transparantie binnen de sector.” aldus initiatiefnemer Errol Ooft. Direct na afronding van de crowdfunding is de eerste versie van het platform online gegaan en later werd Patricia Leeman gekozen als nieuwe CEO van het platform.
 
Vernieuwde website
Op dit moment wordt achter de schermen gewerkt aan een vernieuwde versie van de website, die in februari wordt gelanceerd. Patricia: “De huidige versie voldoet aan de basisbehoeften, er kunnen immers beoordelingen worden geplaatst, maar nu we verder zijn willen we meer.” Naast een frissere uitstraling komt er ook een dashboard waarmee geregistreerde gebruikers een centraal navigatiepaneel hebben dat aansluit bij hun persoonlijke voorkeuren. “Geregistreerde opdrachtgevers kunnen makkelijker beoordelingen plaatsen en de gepubliceerde beoordelingen terugvinden. Bedrijven kunnen vanuit het dashboard eenvoudig hun bedrijfsprofiel aanpassen, reageren op ontvangen beoordeling en uiteraard ook zelf beoordelingen plaatsen.”
 
Draagvlak
Na de lancering van deze vernieuwde website gaat Quantibus verder met de ontwikkeling van functionaliteiten die passen bij de huidige kwaliteits- en efficiëntieopgaven. Daarbij zoekt Quantibus actief de verbinding met marktpartijen. Patricia: “Wij willen een platform creëren dat nauw aansluit op de wensen van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat doen wij door het platform in samenwerking met marktpartijen verder te ontwikkelen. Zij moeten het platform uiteindelijk gaan gebruiken. Daarnaast willen wij op die manier zoveel mogelijk draagvlak binnen de sector creëren.” Om de draagvlak verder te stimuleren wordt ook gewerkt aan een pilot met woningcorporaties. Errol: “Woningcorporaties hebben vanuit hun opgaven veel ervaring met meervoudige onderhandse aanbestedingen en de selectie van partijen voor hun bouwopdrachten. Daardoor kunnen zij waardevolle informatie leveren die bijdraagt aan de ontwikkeling van een platform dat ook aansluit bij de wensen van opdrachtgevers. Uiteindelijk hebben zij daar zelf ook baat bij.”
 
Online bouwen
Bij voldoende draagvlak en een kritische massa aan beoordelingen, wordt het platform verder uitgebreid met een projectenmodule. Deze module maakt het mogelijk voor opdrachtgevers om samen met de door hun geselecteerde bouwpartners digitaal te ‘bouwen’ aan hun bouwopdrachten. Dit willen wij doen door de BIM systematiek op het platform te integreren. Maar zover is het nu nog niet. “Eerst focussen wij ons op het genereren van draagvlak en die kritische massa aan beoordelingen” aldus Patricia Leeman. “ Daarom roepen wij op dit moment bouwprofessionals uit de gehele bouwsector op om hun bedrijfsgegevens op Quantibus te controleren, hun bedrijfsprofiel te claimen en om zich te laten beoordelen door opdrachtgevers en bouwpartners. Ook komen wij graag in contact met bedrijven die actief willen bijdragen aan het creëren van draagvlak voor dit platform. Samen zorgen wij er dan voor dat Quantibus dit jaar het nummer één platform voor bouwend Nederland gaat worden!”
 
Geïnteresseerden die meer informatie willen over Quantibus kunnen contact opnemen met Patricia Leeman via patricia@quantibus.nl.

© Copyright 2020 Quantibus. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksregels