Simpel inloggen met 1 klik

Realisatie vleesverwerking

Kenmerken

Opdrachtgever
Kouwenhoven Vlees B.V.
Locatie
Almere
Projectfase
Afgerond
Start bouw - Eind bouw
20 januari 2017 - 9 oktober 2017
Bouwsector
Utiliteit
Activiteit
Nieuwbouw
Gebruiksfunctie

Omschrijving

Wegens een herontwikkelingsproject in Amsterdam, was er geen ruimte meer voor het vleesbedrijf op de huidige locatie. Kouwenhoven Vlees B.V. moest verhuizen naar Almere. Promad was verantwoordellijk voor het ontwerp, heeft de bouwkundige en constructieve uitwerkingen verzorgt en hield zicht gedurende de bouw bezig met het projectmanagement. Voorafgaand aan de bouw, heeft Promad uitgebreid gesproken over de wensen en eisen van de opdrachtgever en een vlekkenplan opgesteld. 

Functionaliteit was het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp.

Een aantal leuke ontwerpsfeiten;
- Het 4 meter uitstekende kantoorgedeelte op de eerste verdieping.
- Het parkeren op het dak.
- Gebouw wordt niet aangesloten op de stadsverwarming, maar voorzien van eigen warmte die, onderandere, 
  vrijkomt van de vriescel.
dry-aged ruimte, waar vlees, nog aan het bot, voor langere tijd gerijpt en gedroogd wordt. 

20 januari was de eerste paal geslagen, 9 oktober 2017 is dit mooie project opgeleverd.
Een snel bouwproces met een zeer strakke planning. 

Locatie

© Copyright 2019 Quantibus. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksregels