Simpel inloggen met 1 klik

Theater De Stoep in Spijkenisse

Kenmerken

Opdrachtgever
Gemeente Spijkenisse
Locatie
Spijkenisse
Projectfase
Afgerond
Bouwsector
Bouw
Activiteit
Nieuwbouw
Gebruiksfunctie
Bijeenkomst

Omschrijving

Het ontwerp van het theater is gemaakt door UN Studio naar aanleiding van een prijsvraag in 2008. Het gebouw wordt aan de buitenzijde gekenmerkt door vloeiende, maar ook strakke lijnen en is op een zorgvuldige wijze ingepast in de omgeving. Het gebouw heeft een grote en een kleine zaal waar de bezoekers vanuit de foyer op een vloeiende manier naar toe worden geleid. Het theatercafé aan het water is ontworpen in de vorm van een amfitheater en kan worden gezien als derde zaal. Het project is gerealiseerd door Vorm Bouw B.V. uit Papendrecht.

IOB heeft de bouwkundige en constructieve engineering verzorgd, waarbij het project samen met de andere engineerende partijen, in een BIM-model is uitgewerkt.

Betrokken partijen

Locatie

© Copyright 2017 Quantibus. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksregels